Menu
EUR
Kerst diner 2018

Kerst diner 2018

Door: Jeanine Reacties: 0

De leukste tijd van het jaar komt er weer aan, Kerst en oud en nieuw. Tijd om me goed voor te bereiden want de kerst is dit jaar bij ons! Onze familie heeft ons dit jaar erg veel gesteund en voor ons klaar gestaan. Dit jaar was een jaar met veel nieuwe mogelijkheden zoals onze verhuizing maar ook een heel triest jaar door het plotseling overlijden van onze (schoon) vader. Wat het niet altijd even makkelijk maakte, want een gezin, een zaak en ook nog een verhuizing dit jaar was wel heel veel. Maar onze familie stond er door dik en dun en daar zijn we hun heel dankbaar voor! Vandaar een kerst diner van maar liefst 9 gangen bij ons thuis.. Vanmorgen vroeg ik me even af waar begin ik aan.. hebben jullie dat ook wel eens?!

kerst

Vorig jaar gingen we voor de amuse hapjes, meer als 100 amuse hapjes verschenen er op tafel. Heel gezellig en leuk, onder het genot van een hapje gezellig kletsen en vooral flauwe grappen maken. Maar dit jaar wou ik eens iets anders, over laatst was ik in een restaurant waar we 8 gangen te eten kregen. Niet groot geserveerd en heel gezellig want je kan tussendoor lekker kletsen. Op dat moment dacht ik dat ga ik ook met de kerst doen! Ik ga de familie uitnodigingen voor een diner bij ons thuis van 8 gangen. Ze hebben zo ontzettend veel voor ons gedaan en elke keer stonden ze weer klaar om ons te helpen. De verhuizing was een enorm dingetje. Want de zaak is maar anderhalve week dicht geweest. De klanten zullen misschien hebben gedacht dat het een eeuwigheid duurde maar voor ons was er tijd te kort en zonder deze mensen had ik het ook allemaal niet gered dit jaar. Ze hielpen verhuizen, schilderen, inpakken, uitpakken en inrichten en dat alles was in anderhalve week gepiept. Doordat ik chronisch ziek ben, kon ik helaas niet alles zelf en wederom hielpen hun weer! Ik ben ze daarom ook enorm dankbaar en wil dit duidelijk maken tijdens de kerst. Dit is eens een echte persoonlijke blog! Mijn zoektocht naar mijn kerstdiner en hoe ga ik dit aanpakken? 

Ik stuurde een unieke uitnodiging, een filmpje waar ik ieder stuk voor stuk bedankte voor hun hulp dit jaar en of ze dit jaar kwamen eten tijdens de kerst. De gerechten zijn nog een verassing ook voor jullie haha. Want stel je voor dat ze het hier lezen? Dan is de verassing eraf en dat wil ik natuurlijk niet. Vanmorgen ben ik lekker in mijn pyjama gaan zitten op de bank met de laptop en gaan zoeken naar de leukste gerechten en ik zal je zeggen, ik ben uitgekomen op 9 gangen. Ik heb alles goed opgeschreven en ook alvast een boodschappenlijstje gemaakt. Bij de Jumbo en Albert Heijn kun je heel veel inspiratie vinden voor jouw kerst diner en erg makkelijk. Het hoeft allemaal niet zo luxe en moeilijk, zo heb ik wel gelezen. Want de stampots zijn ook enorm in trek. Ik kan je vertellen dat ik deze heb laten varen! De boodschappenlijst heb ik alvast ingevuld bij de jumbo in het uitkiezen van mijn recepten. Hartstikke makkelijk en je kunt hem nog opslaan ook. Dus dat is nog 1 druk op de knop en bestellen maar! Ze komen het nog thuis bezorgen ook, dus wat ik wil nog meer? Voor mij is dit erg makkelijk want ik hoef er dan niet zelf mee te slepen ivm mijn chronische aandoening en ik kan wat energie besparen in het slenteren en zoeken van de boodschappen in de winkel. Dus ik was erg blij met deze recepten en kwam ook hele leuke dingen tegen die makkelijk en goed te maken zijn. 

kerst naamkaartjes

Ik ga spooms maken en niet 1 spoom maar wel drie haha. Een spoom is een drankje waar je honger van krijgt, hier geloof ik niet helemaal in maar goed, ik vindt het gewoon erg leuk om op tafel te zetten. Met een klein gerechtje erbij. De glazen gebruik ik natuurlijk van J-style-deco.nl want we hebben heel veel cocktail glazen en wijn glazen. Ik denk dat ik dit jaar voor zilver ga, hier is heel veel van te vinden in de online feestwinkel en vorig jaar had ik goud dus is het net weer eens iets anders. Je kan eventueel ook een transparant wijn of champagne glas nemen en een zilver, goud, rood of groen randje van onze cupcake suiker glitters erop doen. Vul een bakje met siroop en een bakje met de cupcake glitters, en dop je glas eerst in de siroop en daarna in de glitters. De glitters zijn zo mooi en het zal een heel gaaf effect geven. Ik schrijf het hier op en denk bij mezelf dat ga ik ook doen haha. Dus hier volgt zeker nog een foto van! Wat ben ik blij met de J-style-deco want ik kan heel veel artikelen tijdens de kerst gebruiken en dit betekend dus ook bijna geen afwas! Ik kan het hierna deponeren in de prullenbak, wel de plastic prullenbak en laten ze dat nou die week ook nog eens op komen halen. Super handig dus, ik ga je zo uitleggen welk tafel gerei ik ga gebruiken. Zodat het toch sierlijk is en niemand echt door heeft dat het van plastic is. Want onze premium collectie is een super collectie hiervoor. 

kerst crackers

Ik heb dus ook een lijstje gemaakt wat ik nodig heb van J-style-deco.nl, het volgende heb ik nodig 

Dat is mijn lijstje tot nu toe, het is handig om een lijstje van te voren klaar te maken zodat je niet onnodig teveel besteld. Ik heb 18 personen te eten dus voor mij is het ook precies duidelijk wat ik aan hoeveelheden in huis moet halen. Kerst crackers leuk om op het bord te leggen en te openen als het diner begint! Dan is het ijs gelijk gebroken, de crackers zijn gevuld met leuke artikelen. Bekijk het grote aanbod online. De borden zijn zo handig want deze borden kun je afwassen en nogmaals gebruiken. Het zijn niet van die goedkope borden die je kunt buigen maar borden die er heel sierlijk uitzien en waarop je dus meerdere gerechten kunt serveren. Je kunt ze zelf na de kerst afwassen en bewaren tot dat je ze weer nodig hebt. Het is dus niet nodig om deze weg te gooien. Plaats ze niet in de afwasmachine want dan krijg je waarschijnlijk krassen of slaan ze wit uit en dat zou zonde zijn. De cocktails 0% gebruik ik voor mijn spooms erg handig, want er zijn altijd mensen die geen alcohol drinken. U kunt ze ook kopen in de kleuren goud, rood en groen. Leuke kleuren tijdens de kerst en voor de kinderen is het ook heel leuk dat ze hun eigen cocktail hebben. Wat ik wel kan verklappen is dat ik mijn amuse stoofpeertje weer terug komt dit jaar! Zo leuk, je plaatst het stoofpeertje in een cocktail glaasje en doet er wat vocht bij van de stoofpeertjes en klaar. Heel simpel maar zo leuk op tafel. Ik doe ook hier een glitter randje heen en doe wat glitters over de stoofpeertjes. Hier pak ik alleen zilver omdat het stoofpeertje al rood van kleur is. Ik kies voor de kerst servetten baby it's cold outside. Lekker niet zo standaard en eens even iets heel anders en in de kleur zilver! Ik ben er nog niet uit of ik voor de metallic zilver tafelkleden ga of de zilver tafelkleden. Hier ga ik nog eens even goed over nadenken maar daar heb ik nog even de tijd voor! De tafelkleden zijn beide van plastic dus erg handig om even af te doen als er gemorst wordt. Waarom kies ik nou toch voor die zuurstokken he? ik ga een lekker zoete koffie maken en als grapje wil ik een zuurstokje aan de koffiekom doen. Erg leuk effect en een leuk totaal plaatje. De vernieuwde wijn glazen zonder voet zijn zo makkelijk voor soep of koffie. Ik wil geen grote kommen serveren dus dit wijn glas is precies wat ik zoek. Daarbij het is van verhard plastic en daarna kan ik het weggooien of afwassen en voor een volgend diner gebruiken. Het spel wie is het vindt ik persoonlijk heel leuk. Bij ieder leg je een kerst hoedje en de kaartjes doe je op de kop op tafel. Ik ben van plan zelf ook nog kaart. Het geeft de grootste pret! Dit spel gaat heel hard, dus mocht je naast de pot piesen zoals we dat zeggen koop dan de gewone kerst hoedjes en maak het spel zelf. Super grappig en de toon is gezet tijdens jouw kerst diner! Zo is het niet al te serieus en kun je ondertussen lekker eten en lachen. 

kerst servetten

We hebben meerdere spellen online staan zoals de kerst pinata's, kerst bingo, kerst wie is het, kerst ezeltje prikje. Erg leuke spelletjes voor de kinderen. Natuurlijk is er ook heel veel te vinden in de tafel aankleding van de kerst. Dit is niet alleen zilver, bekijk het grote aanbod nu bij thema feest en maak jouw eigen unieke kerst tafel. Ik ga door met de voorbereidingen van mijn kerst diner en zorgen dat ik een leuke en unieke kerst ga beleven met iedereen die me lief is. Ik hoop dat jullie ook een onvergetelijke kerst tegemoet gaan en gaan genieten met iedereen die je dierbaar is. Ik wens u een mooie kerst toe en heel veel succes met de voorbereidingen. Ik ga verder met de mijne haha. De foto's en aanvulling op deze blog vullen nog! 

Warme groetjes, Jeanine 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »