• Lorem ipsum

Blog Coronavirus

14 Mar 2020
door Jeanine

UPDATE DHL. WIJ VERZENDEN NAAR NL / BE

SCHERPE CONTROLES
SOMMIGE REGIO'S OP SLOT

In de meeste landen waar het virus is opgedoken, heeft de lokale overheid strenge controles ingevoerd om (verdere) verspreiding van de ziekte te voorkomen. Dit heeft gevolgen voor zendingen naar en vanuit deze landen of streken. In sommige gevallen zijn de ophaal-, bezorg- en opslagdiensten van alle vervoerders zelfs tot nader order opgeschort.

BEZORGING IN DE BENELUX
VERSTUUR GEEN ZENDINGEN ONDER REMBOURS

In Nederland, België en Luxemburg zijn alle gebieden bereikbaar voor het bezorgen en ophalen van zendingen. Het versturen van rembourszendingen is op dit moment niet mogelijk. Deze zendingen sturen wij terug naar de afzender. Onze DHL ServicePoints blijven open en ook de pakketkluizen blijven beschikbaar. Alle andere vestigingen van DHL zijn gesloten voor bezoekers.

De gebieden in Italië die door het virus waren afgesloten zijn weer toegankelijk en hier kunnen we weer zendingen bezorgen en afhalen. Wel zijn veel winkels in Italië gesloten, waardoor bezorging soms niet mogelijk is. Zendingen bewaren we dan tijdelijk. Volg track en trace en houdt contact met uw ontvanger over zijn openingstijden. 

In Frankrijk zijn de winkels gesloten, hier is het op dit moment niet mogelijk om pakjes naar een DHL punt te versturen. Deze optie zetten we tijdelijk uit in onze verzendsystemen.

Voor heel Spanje geldt dat we de optie om naar een DHL punt te versturen tijdelijk gaan stopzetten. Zendingen naar de volgende postcodegebieden tijdelijk worden vastgehouden totdat wij ze mogen bezorgen:

 

 

Het voordeel aan een online webshop is, dat je weinig contact heb met mensen. De vracht wordt hier in de morgen gebracht. We houden bewust afstand, denken goed na om daarna gelijk de handen te wassen en drinken veel water. Houden de werkplek extra schoon en gaan door!  Maar wat kun je nog meer doen?

Ik ben van mening dat ik mijn vitamines goed moet blijven slikken om mijn weerstand hoog te houden. Goed op te letten in de supermarkt dat er niemand in mijn gezicht of tegen me aan niest. Maar wat kun je nog meer? Hamsteren.. Nee dat ga ik niet doen. Ik heb altijd voorraad in huis. Het zou dus een keer goed zijn om de kasten eens leeg te eten en je bewust te zijn wat er allemaal wel niet in de kast ligt. Wel schrok ik me vanmorgen een hoedje toen ik alle mensen voor mijn neus het fruit en groente zag weg kapen. Groenten en fruit heeft iedereen nodig? Het kan toch niet zo wezen dat je 20 zakken aardappelen mee neemt en niets overlaat voor een ander? Geef iedereen de ruimte om een kleine voorraad te halen maar denk wel na! Er zijn meer mensen, we hebben allemaal onze levens behoefte nodig! Rond ons heen zijn genoeg lokale boeren die groentes verkopen aan de weg. Dus dan gaan we maar via die weg ons eten in slaan als het dan echt zo ver loopt dat de winkels sluiten. Ik denk in mogelijkheden en liever niet in dooddoeners die misschien helemaal niet voor gaan komen. Ergens denk ik ook wel eens dat het een goede bewustwording is dit virus. We vinden alles maar vanzelfsprekend. Maar dit virus brengt heel veel te weeg, vooral stress. Wel kunnen we ons eens achter de oren gaan krauwen hoe goed we het eigenlijk wel niet hebben en hoe dankbaar we mogen zijn voor het leventje wat we lijden! Ons bewust worden hoe mooi de wereld is en niet hoe lelijk hij wordt doordat mensen massaal hamsteren en nog de spullen uit elkaars handen trekken. Elkaar vermijden omdat ze bang zijn dat ze het virus krijgen. Oordelen, naar elkaar schelden achter een desk omdat jantje het beter weet als pietje. Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal niet wat ons te wachten staat. Ik denk dat kalmte in deze zin het juiste handelen is en vooral oplettend te zijn. Met wat je wel en niet kan doen.  Laten we voor elkaar zorgen, elkaar helpen waar het nodig is. Met respect met elkaar omgaan en niet iemand als melaats zien als hij of zij het corona virus heeft. Diegene gaat in isolatie, maar ben jij de buur die de boodschapjes bij de deur zet? Het bonnetje kun je namelijk makkelijk via een tikkie laten betalen. Hierdoor komt het virus niet bij jou. Of ben je de buur die het eten klaar zet voor de deur. Waardoor het corona slachtoffer niet hoeft te koken. Of ben jij die buur die juist alles mijd en niet in de buurt wil komen van de getroffen corona buur? Zorg dat je een van de eerste twee bent en zorg voor elkaar. Samen sta je zoveel sterker. Als we ons allemaal aan de adviezen houden en meedenken in dit virus komen we er! Als ieder zijn steentje bedraagt in het virus dan kunnen we het tegen gaan! 

Ook hier is het te merken dat het corona virus veel paniek brengt, ook wij nemen maatregelen. Zodat we u gewoon kunnen voorzien van uw pakketje. We gebruiken nieuwe verpakkingen, wassen onze handen en drinken meer water, houden de werkplek extra schoon en komen zo min mogelijk in contact met mensen. Het voordeel is dat het Corona virus niet per pakket overgebracht kan worden. Dus er is geen reden tot paniek als u het pakketje ontvangt. Het kan wel zijn dat de koerier afstand houdt. Aan belt bij u en het pakketje alvast voor de deur neer zet. Zodra u de deur open doet zal hij dan ook vertellen waarom hij het pakketje daar neer zet en als er een handtekening nodig is. Of hij voor u mag tekenenen. Dit is niet omdat hij het corona virus over kan brengen maar om het tegen te gaan. De koerier is ook niet van mening dat u het heeft maar wil juist voorkomen dat het virus zich verspreid. We moeten allemaal met elkaar meedenken, en het zien te voorkomen dat het nog erger wordt. Ook wij houden afstand van onze koeriers, het wordt klaar gezet en er is geen contact op dit moment. Zodat we het tegen kunnen gaan. Bij vragen houden we 2 meter afstand en regelen we het op deze manier. Allemaal maatregelen om het virus niet te krijgen. Want ook hier geld samen staan we sterk. 

Ik hoop dat de zon snel terug keert in ons kikkerlandje, en dat we weer kunnen gaan genieten van het leven. Want het is zo mooi. Ik blijf nuchter maar in mijn achterhoofd weet ik ook als hart patient dat ik bij de groep hoor met minder weerstand, daarom is het aan mij de taak om mijn weerstand goed te houden en alert te zijn. Want ik wil gewoon door kunnen blijven gaan met wat ik doe. De pakketten worden dus gewoon zoals normaal verzonden en mocht ik uitvallen is er al een back up plan. Dus welke kant het ook op mag gaan de shop blijft door draaien :) Voor jullie klanten is het fijn om te weten dat het door blijft gaan en dat jullie niet zonder komen te zitten. De paniek hier is er dus absoluut niet. Ik ga nu heerlijk genieten van de zon, lekker de tuin in en genieten van mijn weekend. Ik wens jullie allemaal een stralend weekend en hoop dat de rust snel terug keert 

 

Veel liefs Jeanine 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »