• Lorem ipsum

Ballonnen wand

12 Jul 2017
door Jeanine Van Waarde

Hoe maak je een eigen ballonnen decoratie in een hand omdraai, J-style-deco testte het voor je uit en geeft je de leukste tips en verteld je precies hoe jij hem thuis ook kunt maken. Niet moeilijk, veel lees plezier en natuurlijk succes

-------------------------

Benodigdheden 

1x ballonnen 6 latex - kleine ballonnen - kleur zelf te bepalen

Mijn keuze pastel roze & Mint groen (2x 100 ballonnen 6 latex) 

1x 25 ballonnen 11 latex - kleur zelf te bepalen

Mijn keuze hard roze 

1x 25 ballonnen 11 latex - kleur zelf te bepalen 

Mijn keuze mint groen 

1x ballonnen pomp 

10 x ballonnen hangers 

1x dubbelzijdige tape voor de palmboom bladeren

2 x Folie ballonnen fruit (x 3 ballonnen) Opgeblazen met lucht

-------------------------

 

J-style-deco online feestwinkel 

 

Je ballonnen slinger - wand stel je natuurlijk geheel zelf samen het belangrijkste is dat je van te voren weet wat je wilt. Want er zijn heel veel mogelijkheden. Eerst bepaal je het thema en de kleuren. Ik ging voor Zomer en de kleuren werden roze mint groen en pastel roze. Een unieke zomerse combinatie, waar ik persoonlijk helemaal vrolijk van werd. Ik maakte het af met een aantal folie ballonnen in fruit style. Deze ballonnen worden per 3 verkocht en ik vulde ze gewoon met lucht! Er komt geen helium aan de pas, dus het is ook nog een super voordelig!Er zijn vele mogelijkheden om de ballonnen mee te combineren. Mijn keuze was natuurlijk de palmboom bladeren maar ik heb nog veel meer tips om te combineren met deze leuke slinger - ballonnen decoratie.

Zorg dat uw ruit of muur goed schoon is of in elk geval stof vrij, zodat de ballonnen hangers er niet snel vanaf kunnen komen. Zorg ook dat u een vlakke ondergrond heb en niet een ribbelige of korrelige. Een ballonnen pomp is erg makkelijk om alles op te blazen want de 6 latex zijn niet makkelijk op te blazen kan ik je vertellen. Ik begon elke zak (roze-mint groen - pastel roze ) ballonnen op te blazen. De palmboombladeren legde ik klaar met op de achterkant dubbelzijdige tape. Zodat ik deze netjes strak op kon hangen. Natuurlijk deed ik niet elk blad vast want het mag ook nog wat speels zijn. Maar dit is een keuze die je maakt wil jij alles heel strak dan moet je op elk eind stukje blad en op de nerf dubbelzijdig plakband plakken. De dubbelzijdige plakband koop je bij de Action, het is een paar cent en het beschadigd je muren niet. Je kunt de dubbelzijdige tape niet voor de ballonnen gebruiken want dan klappen ze. Daarvoor had ik de ballonnen hangers, je kan eventueel ook kiezen voor de ballonnen trossen hangers maar deze had ik niet nodig en ik wou het echt uit de " hand " hangen. Wat ik persoonlijk mooier vindt omdat je dan alle kanten op kan en je zelf beslist welk formaat en kleur ballon je pakt. Als je ballonnen en palmboom bladeren,waaiers of pompoms klaar liggen * hierover later meer dan kan je beginnen.

Ik plakte eerst een palmboom blad op en ging vervolgens verder met een 11 latex ballon, daar vulde ik de 6 latex in verschillende kleuren aan,ik ging verder met een 11 latex die ik minder groot opblies zodat het allemaal een beetje zou verspringen. Dat is het leuke van ballonnen, je bepaald zelf de maat. Waardoor je slinger veel speelser wordt. Ik had nu 2x 11 latex in een verschillende grote (donker roze) Daaronder ging ik verder met een 6 latex en een mint groene 11 latex die ik maar voor de helft opblies. Ik hing daarachter een palmboom blad zodat ook de ballonnen mint groen beter uitkwamen. Pas toen ik eindje op weg was voegde ik de folie ballon toe Water meloen, persoonlijk vindt ik dat je deze moet ophangen, als je al een eindje op weg ben. Je kan dan ballonnen nog verplaatsen of toevoegen en je ziet precies waar hij terecht moet komen.

Ik maakte een meter aan ballonnen slinger en voegde een folie ballon toe,dat deed ik bij de andere meters ook. Tip kom af en toe even " Uit " Je werk en ga het van een afstand bekijken, zo zie je of je goed bezig ben. Je heb de mogelijkheid om de ballonnen te verhangen met de ballonnen hangers. De ballonnen hangers waren enorm makkelijk, er zitten soort haakjes aan waar je de ballon makkelijk aan kan hangen. Als het buiten waait zullen ze er ook niet vanaf waaien! Kijk wel goed dat hij er goed aan hangt en niet dat je hem maar tot de helft doet want dan heb je wel kans dat hij los komt. De ballonnen hangers zitten op een papiertje waar je ze makkelijk af kan halen en op kan hangen. Ik had ook ballonnen tros hangers maar deze heb ik eigenlijk niet gebruikt omdat ik alles zelf wou doen. En zelf wou knutselen met de ballonnen. Want je heb ook wel eens dat ze niet goed uitkomen, dan verhang je ze en doe je het nog eens overnieuw. Je moet niet denken dat je met een 20 minuten klaar bent want het is echt wel even een werkje. Aangezien ik een grote perfectionist ben wou ik het natuurlijk weer helemaal perfect hebben en was ik wel iets langer bezig. Wel merkte ik op dat je er op men duur een handigheid in heb en als een speer gaat. Ook vond ik persoonlijk het voordeel dat ik de ballonnen van te voren had opgeblazen en dat ik er af en toe nog eens 1 bij blaas (11 latex) als ik hem in een andere maat wou. 

Goed voorbereid zijn is het halve werk, je moet precies weten wat je wilt en je kleuren echt van te voren bepalen.Niet dat je op dat moment maar zomaar iets gaat doen. Toen ik bezig was kwam ik op allemaal leuke ideetjes, maar helaas had ik daar de tijd niet meer voor. Die ideetjes wil ik graag met jullie delen natuurlijk. 

Mijn ideetjes: 

 

  • pompoms je zal nu denken wat moet je daar nu mee doen? Je kunt pom poms ook heel goed voor de " helft " ophangen. Dan krijg je een soort bloem effect, natuurlijk verkopen wij ook de unieke bloemen pom poms die je hier super voor kunt gebruiken. 

 

  • Gebruik een tekst ballon, Bouw vanuit je tekst ballon! Je hangt eerst je tekst ballon op en bouwt aan iedere kant een ballonnen slinger, je kan nog een combinatie maken met een unieke decoratie of echte bloemen maar eigenlijk is dit helemaal niet nodig. Boven je feesttafel zal dit een uniek effect geven. 

 

 

 

  • Bouw de ballonnen slinger met confetti ballonnen, Voorbeeld: Roze confetti ballonnen met pastel roze 6 latex ballonnen en roze ballonnen 11 latex. Natuurlijk kan dit ook met de andere kleuren.

 

  • Bouw de ballonnen slinger met een polka dot ballonnen voorbeeld: 6 latex ballonnen zwart polka dot zwart ballonnen (11 latex) en hard roze ballonnen 6 latex en 11 latex. Het geeft een stoer effect en kan super gecombineerd worden met een Minnie mouse thema of een Monster high. Je kunt de folie ballonnen van het thema er vervolgens tussen hangen. Hoe gaaf is dat

 

 

  • Verwissel de palmboom bladeren voor Curve ballonnen, ster of maan ballonnen. Dit zijn folie ballonnen die je kunt opblazen met lucht met een drink rietje of een pompje. Je heb dan geen helium nodig. 

 

  • Natuurlijk kan dit ook voor een jongen, pak de kleuren blauw geel en rood voor super helden thema en hang er honeycombs tussen. We hebben bijvoorbeeld van Spiderman zijn hoofd als honeycombs. Hoe gaaf is het om deze er tussen te hangen. We hebben meerder thema's die honeycombs hebben van een thema. Dus kijk eens rond in de webshop wat jou mogelijkheden zijn in jou thema.

 

 

Kortom je kan heel veel kanten uit! Het belangrijkste is dat u de kleuren van te voren bepaald, Het thema en wat u globaal wil. De komende tijd zal J-style-deco zijn ballonnen flink uitbreiden zodat u een unieke wand zelf kan samen stellen. 

Wij zijn erg benieuwd naar jullie ballonnen decoraties, dus mocht je na deze blog beslissen zelf een ballonnen decoratie te maken. Deel je ballonnen decoratie op onze Facebook pagina, want we vinden het heel leuk en zijn reuze benieuwd naar jullie creaties en foto's

 

Veel liefs J-style-deco.nl 

Reacties
Jeanine V waarde
16 Oct 2018
Ik heb ze met de ballonnen tros houders vast geplakt met dubbelzijdig plakband. Als je zorgt dat je de ballonnen tros houders in huis hebt en dubbelzijdig plakband komt het goed! Succes
Saskia
30 Apr 2018
Hi,
Mag je even vragen hoe je exact zorgt dat de ballonnen bij "elkaar blijven"? Zijn ze allemaal aan het blad geplakt of met een touw aan elkaar gebonden?
Ziet er geweldig uit!
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »